Lättlagad fläskfilépanna

Är jättegott...

Jag brukar ha i en burk champinjoner när jag lagar detta. När denna bild till maträtten togs är bananerna uteslutna. Är lika gott ändå.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Lättlagad fläskfilépanna

Ingredienser

600 g fläskfilé
2 msk margarin
Salt
Peppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl grädde (mat)
1 buljongtärning
2 paprikor gärna olika färger .
2 bananer

Gör så här

Skär köttet rent ifrån hinnor och fett. Skär det sedan i cm-tjocka skivor. Hacka löken. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.

Bryn köttskivorna i margarin i en stekpanna. Salta och peppra. Tag upp köttet efter hand som det blir brynt. Lägg ner löken i pannan och fräs den mjuk under omrörning. Pressa i vitlök och dofta över curry och fräs tillsammans ett ögonblick.

Rör i mjöl och späd med vatten och grädde. Smula i buljongtärning och koka upp. Lägg i kött och paprika i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt pannan sjuda under lock i 5 minuter. Lägg i skivade bananer och värm. Servera med kokt ris.
Visningar:
4246
Sparat:
57
Fläskfilepanna ..
av Bojka
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader
Ytterfilé ā la
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader
Fläskfilepanna
över 2 månader