Lättlagad paté

Underbart god.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

500 g nötfärs
200 g ungnötslever eller 300 g bakad leverpastej
1 gul lök
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 tsk timjan
1 dl hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk vetemjöl
2 ägg
1 dl rödvin
2 dl grädde
Färska brynta champinjoner eller
fyllda oliver

Gör så här

1. Kör levern i mixer. Eller mosa leverpastejen.
2. skala och finhacka löken.
3. Blanda köttfärs, lever(eller pastej), lök, salt, peppar, timjan, persilja, vitlök, mjöl, ägg, vin och grädde. Rör färsen smidig.
4. Häll hälften av färsen i en avlång ungsfast form(brödform är bra), som rymmer cirka 1½ liter.
5. Lägg champinjonerna eller oliverna i en sträng på mitten. häll på resten av färsen.
6. Grädda i ugnen vid 200 grader i cirka 1 timme.
7. Ta ut patén och låt den kallna. Severa i skivor med t.ex. cumberlandsås eller lök marmelad och pickles.
Visningar:
5951
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Paté recept
Kalasgod fiskpa..
av ros
över 2 månader
Gorgonzolastekt
av ros
över 2 månader
Ljuvlig vitlöks
över 2 månader
Potatispaté
av MrsC
över 2 månader
Potatispaté
av ros
över 2 månader
Potatispaté
av ros
över 2 månader