Lågkalorikladdkaka

En läckerbit helt i klass med andra kaloririka chokladkakor. Grädda kakan minst 5 timmar före servering.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1/2 +2 msk margarin
2 msk ströbröd
2 dl socker
1 ägg
2 dl mjölk 3 %
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj med 1/2 msk och bröa en rund kakform med löstagbar kant. Vispa 2 msk margarin och socker pösigt och rör ner ägget. Rör ner hälften av mjölken samt mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och kakao, i äggsmeten. Tillsätt resten av mjölken och rör till en jämn smet. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter. Den ska vara kladdig i mitten när den tas ur ugnen. Servera ev med en klick vispad mellangrädde.
Visningar:
4960
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.