Långpannebröd

Matbröd som är superlätt att göra och mycket gott

Betyg (6 röster)
Antal personer
32 bitar
Långpannebröd

Ingredienser

50 g jäst
50 g margarin
5 dl vatten
1 tsk salt
½ dl sirap
½ msk brödkryddor
9 dl rågsikt
1 dl fibrer (t.ex. havregryn)
2-3 dl vetemjöl

Gör så här

Blanda ihop dom torra ingredienserna i en degbunke.
Värm vattnet och lös upp jästen, smält margarinet.
(alt. blanda torrjäst direkt i mjölet.)
Häll vatten, margarin och sirap i degbunken.
Rör ihop till en smidig deg som får jäsa i 20 minuter.
Platta ut degen i smord långpanna, sporra 16 rutor och pricka dom med gaffel.
Låt jäsa i 20 minuter.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Visningar:
11406
Sparat:
220

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
Långpannebröd m..
över 2 månader
Långpannebröd
av ros
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader