Långpannebröd

Ett bröd som passar vid alla tillfällen och brukar älskas av så väl stora som små!

Betyg (2 röster)

Ingredienser

1 1/2 liter filmjölk
6 dl ljus sirap
6 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 påse malda brödkryddor
1,8 kg rågsikt

Gör så här

Blanda alla ingredienser (det ska vara rätt smetigt) och lägg över i en långpanna. Grädda i nedre delen i ugnen först i 100°c i en timma vrid sedan upp ugnstemperaturen till 150°coch låt den ävendär gräddas i en timma. Stäng sedan av ugnen ochlåt stå på eftervärme i ca 10 min. Mot slutet kan man med fördel lägga över ett bakplåtspapper för att förhindra att det bränns ngt.
Visningar:
4768
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
Långpannebröd m..
över 2 månader
Långpannebröd
av ros
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader