Långpannebröd med kesella

Faktiska arbetsmoment för det här brödet är få och går snabbt. Viktigt är att brödet får jäsa till dubbel storlek första gången. Eftersom det är ett grovt bröd kan du till och med gärna arbeta ner degen efter första jäsningen och låta det jäsa igen till dubbel storlek. Då kommer aromen fram än mer!

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 stort br
Långpannebröd med kesella

Ingredienser

3 dl grovt rågmjöl
Ca 11 dl vetemjöl special
25 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 msk honung
250 g kesella lätt
50 g (1 paket) jäst för söta degar
5 dl vatten

Gör så här

Häll rågmjöl och det mesta av vetemjölet i matberedarens skål. Tillsätt även smöret i klickar, salt, honung och kesella. Fördela jästen i och häll till sist i det fingervarma vattnet.

Arbeta till en smidig deg, tillsätt ev mer vetemjöl.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

Lägg degen direkt på en plåt med bakpapper. Tryck ut den med mjölad hand tills den täcker plåten.

Skär ev. i rutor och låt jäsa övertäckt i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°.

Pensla med vatten och strö grovt rågmjöl på ytan. Grädda ca 20 minuter.
Visningar:
7732
Sparat:
141

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
Långpannebröd m..
över 2 månader
Långpannebröd
av ros
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader