Långpannefranska

Gott frukostbröd som håller dig mätt länge!

Betyg (8 röster)
Antal personer
Ca 12
Långpannefranska

Ingredienser

50 g jäst
50 g margarin el. ½dl olja
6 dl mjölk el. vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
1 dl vetekli
1,2 liter vetemjöl
Vallmofrön (om man vill)

Pensling:
Mjölk eller 1 ägg

Gör så här

Smula ner jäst i en bunke. Smält margarinet och häll på mjölken eller vattnet. Används olja blandas den direkt med vätskan. Värm degspadet till 37grader C.

Lös upp jästen i lite av degspadet och häll sedan på resten av degspadet. Tillsätt salt, socker, vetekli och mjöl. Arbeta degen kraftigt. Den bör vara ganska lös.

Häll degen i en välsmord långpanna, ca 30x40 cm. Platta ut degen med mjölad hand. Markera små rutor med en mjölad kniv. Nagga degen.
Täck den med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. (Jag lät den jäsa nästan en timme eftersom jag inte tyckte att 30 min räckte.)

Pensla med mjölk eller ägg och strö över rikligt med vallmofrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 225graders värme ca 15 min. Stjälp försiktigt upp brödet ur formen.
Visningar:
5252
Sparat:
268

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR