Löjrom på rostade färskpotatisar

God förrätt till midsommar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 g löjrom
1 kg färskpotatis
½ dl olivolja
1 dl creme fraiche
1 knippe färsk dill , finhackad
1 knippe färsk gräslök, finhackad
salt
peppar
en nypa socker

Gör så här

Värm ugnen till 180 grader
Tvätta och dela färskpotatisen.
Gröp ur en liten grop upptill på den halverade potatisen
Skär även bort en liten bit av botten så att den står stadigt
Vänd potatisarna i lite olivolja och sätt dem på en plåt

Salta, peppra och rosta dem i ugnen tills de är
gyllenbruna och mjuka.
Ta ut potatisarna och låt dem svalna.
Blanda creme fraiche med dill och gräslök.
Smaka av med socker salt och peppar

Lägg en klick creme fraiche på potatisarna och toppa
med löjrom
Garnera med dill och gräslök
Visningar:
695
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Toast skagen ex
över 2 månader
Black and White
över 2 månader