Löjromsgravad strömming

Dubbelt så mycket hav!
En riktigt läcker strömming med smak av löjrom.
Den löjromsgravade strömmingen håller sig i cirka 5 dagar i kylen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Strömming
Lag:
5 dl vatten
0.75 dl ättiksprit 12 %
1 msk salt
1 msk socker
Löjromssås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller crème fraiche
1 tsk fransk senap
1 msk hackad dill
1 msk hackad schalottenlök
1 tsk salt
1 tsk löjrom
några varv vitpeppar från kvarn
Servering:
1 msk finskuren gräslök att strö över

Gör så här

1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj väl och dra av skinnet.

2. Lägg strömmingsfiléerna i ättikslagen över natten eller i cirka 12 timmar

3. Blanda ihop alla ingredienser till löjromssåsen och lägg de väl avrunna strömingsfiléerna. Låt dra i kylskåp ett dygn.

4. Strö över nyskuren gräslök vid serveringen.
Visningar:
1098
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Strömming i ugn
av evaldo
över 2 månader
Kräftströmming
av matnytt
över 2 månader
Inlagd strömmin
av mammis
över 2 månader
Monikas vitlöks
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader