Löjtnanspudding

En god rätt att göra av överbliven kokt potatis.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8-10 kalla kokta potatisar
Ca 4 dl hackad rökt skinka ( eller kött, kassler mm )
Salt
Svartpeppar

Löksås:
2 stora gula lökar
2 msk margarin
3 msk mjöl
4-5 dl mjölk
1 tsk salt
Vit-eller svartpeppar

Gratinering:
Ströbröd
Riven ost
Lite margarin att klicka på.

Gör så här

Skala och skiva potatisen. Varva potatis och skinka i en smord ugnsform. Salta och peppra.

Till såsen hackas löken. Fräs den i fett och strö på mjöl.
Späd med mjölk och låt det koka några minuter.
Salta och peppra.
Häll såsen över potatis och skinka.
Strö på ströbröd och riven ost. Klicka på lite margarin.
Gratinera i 225-250 grader tills lådan är genomvarm och har fått fin färg.

Servera med en god sallad.
Visningar:
1017
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.