Lök- och brieostpaj

Jättegod paj med ett väldigt sprött skal. Även suverän med pajdeg med ostsmak som finns under mina recept. Jag har mycket mer än 75 g ost.

Betyg (2 röster)
Antal personer
1 paj
Lök- och brieostpaj

Ingredienser

Deg:
3 dl vetemjöl
1 dl sesamfrö
125 g smör

Fyllning:
1 gul lök
150 g purjolök
2 - 3 vitlöksklyftor
smör
1 tsk finhackad pepparfrukt
1 tsk salt
75 g brieost
½ kruka basilika
2 ägg
2 dl vispgrädde

Gör så här

Blanda vetemjöl, sesamfrö och smör i en matberedare och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
Låt stå kallt ca 30 minuter.
Hacka lök, strimla purjo och skiva vitlök. Fräs alltsammans i smör så det blir mjukt. Tillsätt finhackad pepparfrukt samt salt.
Häll över lökblandningen i pajskalet. Fördela bitar av brieost och basilikablad i pajen.
Vispa samman ägg och grädde och häll över pajen.
Grädda i 200 gr i ca 30 minuter.
Servera ljummen.
Visningar:
4957
Sparat:
102

LIKNANDE RECEPT

Brieostpaj med
av MrsC
över 2 månader