Lökgratäng med mozzarella

Dofterna från denna goda gratäng får det att vattnas i munnen; purjo, tomat och kålrabbi tillagas under en knaprig yta av ost.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 medelstora purjolökar
3 tomater
1 liten kålrabbi
150 g mozzarellaost
100 g frysta soppgrönsaker
Salt
Peppar
1½ dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
100 g färsk , riven parmesanost
1½ msk smör eller margarin

Gör så här

Ansa och skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Skålla och skala tomaterna och skär dem i skivor. Skölj, skala och hyvla kålrabbin i tunna skivor. Låt mozzarellaosten rinna av och skär den i tärningar.

Smörj en ugnsfast form med matfett och lägg i lök, tomater och kålrabbi i lager på lager.

Strö över soppgrönsakerna. Salta och peppra.

Blanda mjölk och grädde och häll det över gratängen. Strö först över parmesanost och sedan mozzarellaost. Klicka över matfett.

Sätt gratängen i mitten av den kalla ugnen och sätt den på 175 grader. Baka gratängen i 40 minuter tills osten har smält och blivit gyllenbrun.
Visningar:
1641
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Lökgratäng
av MrsC
över 2 månader
Lökgratäng
över 2 månader