Lövbiffswok ā la Thailand

Kokosmjölk och currypasta är en vinnande kombination i den här thailändska woken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 500 g lövbiff
2 morötter
1 stjälk blekselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamfröolja
2 msk rapsolja
1 ask minimajs
2Ŋ dl kokosmjölk
1-2 msk röd currypasta
Salt
Peppar
Ev buljong

Kokt jasminris

Gör så här

Skär lövbiffen i strimlor. Skala och skär morötterna, bleksellerin, löken och vitlöken i tunna skivor.

Hetta upp oljorna i en wokpanna eller stekpanna och stek lövbiffen gyllenbrun på riktigt hög värme. Rör inte för mycket för då vattnar sig köttet.

Lägg i grönsakerna och låt steka med i några minuter.

Häll på kokosmjölken och klicka ner currypastan. Låt småputtra några minuter, salta och peppra. Spä ev med lite buljong om du tycker att såsen blir för tjock. Servera med kokt jasminris.
Visningar:
3587
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Lövbiffswok recept
Kryddig lövbiff..
av celice
över 2 månader
Snabb lövbiffsw
av Queenie
över 2 månader
Lövbiffswok frå
av Queenie
över 2 månader
Läcker Lövbiffs
av Molgan
över 2 månader
Lövbiffswok med
av Queenie
över 2 månader
Lövbiffswok med..
av Queenie
över 2 månader