Lakritstryfflar med muscovadosocker

Julgodis

Betyg (1 röst)
Lakritstryfflar med muscovadosocker

Ingredienser

240 g fazer ögon 70 % premium choklad
160 g vispgrädde
40 g socker
40 g osaltat smör
Muscovadosocker
Söt lakritsgodis/pulver
Kakao

Gör så här

Smält chokladen på svag värme eller i micro. Koka grädden med socker och smaksätt med smält lakritsgodis eller lakritspulver. Slå grädden över chokladen och blanda till en härlig ganache. Vid ca 35° tillsätt det vispade rumstempererade smöret. Ställ kallt över natten.

Skär upp lagom stora kuber av ganachen och vänd dem sedan lite lagom ”kladdiga” i muscovadosocker blandat med kakaopulver.

Obs!
Förvara alltid tryfflar på svalt och torrt ställe. Aldrig i kylen.
Visningar:
4292
Sparat:
87

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.