Lamm

En lammrätt som smälter i munnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g benfritt lamkött
Marinad:
1 msk grovkornig söt/stark senap
1 msk citronsaft
2 msk kinesisk soja
Till grytan:
ca 3 dl vatten
1 köttbuljongtärning (för 5 dl)
ca 1 msk senap
ca 1 tsk timjan
1 större lök
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
svartpeppar
salt
soja

Gör så här

Skär köttet i små och tunna bitar. Blanda marinaden i en skål och lägg i köttet. Rör om och låt marineras i minst en timme gärna längre. Rör om nån gång under tiden. Koka upp vatten, buljongtärning, senap och timjan. Lägg i köttet med marinaden också. Låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Skala under tiden löken och skär i bitar inte alltför smått. Lägg i löken och låt puttra ytterligare 15-20 min. Tills kött och lök är färdigt. Rör ned vetemjölet utrört i grädden och låt koka ytterligare 3-5 min. Smaksätt om så behövs med peppar, salt och mer soja och senap. Servera gärna med pasta eller om så önskas med ris och en salld med tomater.
Visningar:
2089
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Mumsig stek i l
över 2 månader
Lammstek proven
över 2 månader
Shepherds Pie L
av hassna
över 2 månader
Grekisk mariner
av maggi
över 2 månader
Gyroskrydda Spi
över 2 månader
Lergryta stek a
av epi
över 2 månader