Lamm i kål - får i kål

En klassisk husmanskost rätt som inte så många gör längre.

Betyg (2 röster)
Antal personer
5 st

Ingredienser

Ca 2 kg kok lammkött, bog eller rygg t.ex
3 vitkålshuvuden
3 liter vatten
Salt (går åt en del eftersom kålen ger söt smak)
5 lagerblad
10 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
Smör till stekning
1 köttbuljongtärning

Gör så här

Skär köttet i mindre grytbitar och bryn tills de får fin färg och lägg över i stor gryta/kastrull och vispa ur stekskyn efter varje stekning.

Skär upp kålen i normalstora bitar typ 7x7 cm och bryn i omgångar tills de får lite färg. Häll över i grytan, ha i alla kryddorna och vattnet så det precis täcker köttet och låt småputtra i ca 1,5 timme. Smaka av ofta, man behöver ofta salta mer efter ca 1 timme när kålen börjar ge sötma.

Servera som gryta/soppa med kokt potatis.
Visningar:
6589
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.