Lamm i lergryta

Härlig lammgryta med franska influenser.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 kg lammkött
4 vitlöksklyftor
4 paprikor
3 citrongrässtjälkar
1 bit färsk ingefära (ca: 5 cm)
1/2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 msk hackad persilja

Gör så här

Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Skär citrongräs på längden och banka ut dom något. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken
Varva kött , vitlök, paprika, citrongräs och ingefära i lergrytan.

Häll över vattnet blandat med kalvfond, farinsocker, sambal oelek och 1 tsk salt.

Sätt på locket och ställ grytan i mitten av ugnen.
Sätt på ugnen på 225 grader och tillaga i 1 1/2 - 2 timmar. Strö över persilja vid servering.
Servera med ris, couscous eller bulgur.

OBS! Glöm ej att blötlägga grytan 15 min samt att matagningstiden är inkluderad i uppvärmningstiden.
Visningar:
4209
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Mumsig stek i l
över 2 månader
Kasslergryta me
över 2 månader
Cissis kasslerg
av timmele
över 2 månader
Monikas kassler..
över 2 månader
Kasslergryta
av Lovis
över 2 månader