Lamm i lime och chilli

God lammrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 limefrukter (ekologiska)
2 tsk palmsocker
1 finhackad röd chilifrukt
1 msk thai-fisksås
4 finhackade schallotenlökar
1 knippa färsk koriander
3 tomater
1 msk jordnötsolja
500 g lammfilé skuren i tärningar, 2x2 cm
4 dl ris

Gör så här

Riv skalet på de välsköljda och helst ekologiskt odlade limefrukterna och pressa saften ur dem. Blanda limeskal och limesaft med socker chili och fisksås. Blanda ner lök, hackad koriander och tomatköttet skuret i små tärningar, i marinaden. Värm oljan i en wok och bryn köttet i två portioner när oljan är riktigt varm, 2 min på varje sida över kraftig värme.Lägg sedan ner det varma köttet i marinaden. Servera kokt ris till.
Visningar:
1480
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Het kyckling so
över 2 månader
Mumsig stek i l
över 2 månader
Gräddig kycklin
över 2 månader