Lammbiffar i paprikasås

Inte enbart nöt- eller fläskfärs kan komma ifråga när det gäller pannbiff. Den här rätten är en god variant av den typiskt gotländska "fårsmäckan".

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ dl finstött skorpmjöl
1 dl grädde
500 g lammfärs
Salt
Vitpeppar
Kryddpeppar
1 tsk finstötta senapsfrön
Lökpulver
1 ägg
2 msk smör eller margarin

Till såsen:
1 gul lök
1 grön paprika
2 röda paprikor
1 msk olja
1 msk smör eller margarin
4 mogna tomater
4 msk tomatpuré
4 dl buljong
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Lägg skorpmjölet i grädden och låt det svälla. Arbeta färsen med samtliga kryddor. Arbeta in skorpmjölsblandningen och ägg i färsen.

Hetta upp matfettet i stekpanna, klicka ner färsen. Stek biffarna på båda sidor. Håll dem därefter varma.

Strimla lök och urkärnad paprika till såsen. Fräs dem hastigt i oljeblandat smör eller margarin. Rör om då och då. Skålla tomaterna genom att spetsa dem på gaffel och hålla ner dem några sekunder i kokande vatten. Skalet går sedan lätt att dra av. Hacka tomatköttet, blanda ner det i paprikaröran, rör även ner tomatpurén.

Häll över buljongen, låt såsen koka ca 15 minuter. Lägg mot slutet av koktiden ner biffarna i såsen. Smaka av. Runda ev. av med grädde/crème fraiche.

Naturligtvis går det att göra biffarna med nötfärs.
Visningar:
2260
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Lammbiffar recept
Grekisk aubergi..
av Josses
över 2 månader
Lammbiffar med
av Fin
över 2 månader
grillade  lammb
över 2 månader
Lammbiffar med
av gunnar5
över 2 månader