lammbringa med balsamicosås

God rätt till julbordet som klimatvänligt alternativ till rullsyltan. Mängden är beräknad till julbord - vi har väldigt, väldigt många rätter på julbordet och då räcker det till 25 personer.

Betyg (1 röst)
Antal personer
10-15

Ingredienser

2 benfria bringor av lamm (helst från frigående får nära havet så att de blivit "försaltade")
smör att steka i
5 dl trattkantareller
1 stor purjolök i strimlor
1 citron
1 ask djupfryst persilja
3 hackade vitlöksklyftor
salt
peppar

2 dl balsamvinäger
2 dl rödvin
6 msk strösocker

Gör så här

Fräs trattkantareller med lök i några msk smör tills purjolöken slaknar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt skalet av 1 riven citron samt en ask frusen persilja.
Lägg slaksidorna med de tunna delarna omlott. Bred ut svampblandningen. Rulla ihop och bind om med steksnöre. Stek i ugnen 200 grader tills innertemperatur 72 grader.

Koka ihop ingridienserna till såsen låt den reduceras till halva mängden.

Skär upp lammrullen när den svalnat; serveras som kallskuret på julbordet med såsen till.
Visningar:
3829
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Lammbringa recept
Serranolindad f..
av lennali
över 2 månader
Senapslamm med ..
över 2 månader
Cassoulet..
av MrsC
över 2 månader
Lamm i lergryta
av NosenK
över 2 månader
Honungsspjäll a
över 2 månader
Kryddlamm i ler
av UllaC
över 2 månader