Lammfärsfyllda squashbåtar med dipp

Roligt att ha något som man inte brukar ha vid bjudning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Lammfärsfyllda squashbåtar med dipp

Ingredienser

2 squash, ā 400 g
1 liten gul lök
25 g valnötter
200 g lammfärs
Arla smör-&rapsolja, oliv
1 tsk mald kardemumma
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
Paprikayoghurt:
2 dl Arla mezeyoghurt
1/2 dl ajvar relish, mild

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden. Gröp ur halvorna med en sked. Skär varje halva i 4 bitar. Skala och hacka löken. Hacka nötterna. Stek lök och färs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda i nötter och kardemumma. Krydda med salt och peppar. Låt svalna. Fyll squashen med färsen. Strö över osten. Lägg squashen på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda ingredienserna till paprikayoghurten och servera som dipp till squashen. Servera som mezerätt eller med kokt ris.
Visningar:
1430
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Fyllda gratiner..
över 2 månader