Lammgryta från Orienten

Mustig lammgryta med spännande kryddor, som jag har skrivit tidigare kardemumman smakar kanon i matlagning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g benfritt lammkött
1 röd paprika
1 squash
1 gul lök
4 msk rödvinsvinäger
3 msk socker
2 dl buljong
2 msk soja
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk malen kardemumma
1 tsk paprikapulver
2 krm kanel
1 1/2 tsk potatismjöl + vatten

Tillbehör:
Matlagningsyoghurt
Kokt ris eller couscous

Gör så här

Skär köttet i tunna strimlor. Kärna ur och skär paprikan i tunna bitar. Skiva squashen. Skala och skiva löken tunt.
Koka upp vinäger, socker, buljong och soja.
Lägg i köttet i omgångar och låt det koka några minuter.
Rör ner salt, kryddor och grönsakerna. Låt grytan koka ca 5–10 minuter.
Rör ut potatismjölet med lite vatten. Rör ner det i grytan och låt den koka upp på nytt. Smaka av.
Visningar:
2654
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Lammgryta recept
Indisk lammgryt..
av UllaC
över 2 månader
Enkel lammgryta
av sune43
över 2 månader
Italiensk lammg
över 2 månader
Lammgryta på in
av UllaC
över 2 månader
Indisk lammgryt
av MrsC
över 2 månader
Keltisk lammgry
av MrsC
över 2 månader