Lammgryta med ris

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 msk olja
cayennepeppar,
paprikapulver
chilipulver
1 msk sambal oelek
3-4 msk tomatpuré
1 bit rotselleri
2 stora gula lökar
2 chilifrukter
3-4 vitlöksklyftor
ca 1 kg lamm med ben, t ex bitar av rygg, bog, bringa
1/4 vitkålshuvud
4 morötter
4 dl jasminris

Gör så här

Fräs kryddor, sambal och tomatpuré i oljan. Lägg sedan i hackad lök, vitlök, chilifrukt (utan frön och mellanväggar) samt fint tärnad rotselleri. Fräs en stund. Lägg i kötte och bryn en stund. Häll över vattnet och lägg i buljongtärningar. Låt koka 1,5 timme, köttet ska lossna från benen. Skär vitkålen och morötterna i rätt stora bitar och lägg i. Koka i ytterliga 20 min. Häll slutligen i riset och låt koka till vätska är borta.
Visningar:
2796
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Lammgryta recept
Indisk lammgryt..
av UllaC
över 2 månader
Enkel lammgryta
av sune43
över 2 månader
Italiensk lammg
över 2 månader
Lammgryta på in
av UllaC
över 2 månader
Indisk lammgryt
av MrsC
över 2 månader
Keltisk lammgry
av MrsC
över 2 månader