Langos

Gott!

Betyg (4 röster)
Antal personer
16 st

Ingredienser

Langosdeg:
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
Ca 7 dl vetemjöl special
1 dl mjöl + lite till utbakning
5 dl olja till fritering

Fyllning:
2 dl gräddfil eller crème fraiche
2 klyftor vitlök
Salt
1 hackad rödlök
1 burk räkor i lag

Gör så här

Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda med en mosad potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.

Ta upp langosdegen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.

Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna eller stor kastrull och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd. Blir den brun och fin snabbt så kan du fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Fritera dem inte för länge då blir de hårda.
Lägg upp dem på galler med hushållspapper under.

Gör fyllningen: smaksätt gräddfil eller crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med räkor och hackad schalottenlök
Visningar:
5775
Sparat:
157

LIKNANDE RECEPT

Langos recept
Gills langos
av Gillsan
över 2 månader
Langosvåffla..
av wallst
över 2 månader
Langos, en unge
av BSA
över 2 månader
Káposztás lángo..
över 2 månader
Langos utan pot
över 2 månader
Langos..
av Lotta
över 2 månader