Lantbröd i lergryta

1 stort bröd som blir knaprigt på ytan och mjukt inuti. Tar lite tid men kräver ganska lite arbete. Jättegott!

Betyg (1 röst)

Ingredienser

5 dl vatten
½-3/4 dl olja
50 g jäst
2-3 tsk salt
1 dl vetegroddar
ca 1,4 liter vetemjöl

Gör så här

Ljumma vattnet till 37 grader.
Tillsätt oljan.
Rör ut jästen med lite av vätskan.
Tillsätt resten av degspadet, salt och drygt 1 liter av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa ca 1 timme.

Ta upp degen på bakbord och knåda den väl.
Forma den till ett avlångt bröd och lägg den i en genomfuktad och oljad lergryta, nagga.
Lägg på locket och ställ in i kall ugn.
Sätt ugnen på 200 grader och låt stå ca 1½ timme.
Låt svalna inlindat i bakdukar.
Visningar:
4068
Sparat:
107

LIKNANDE RECEPT

Lantbröd recept
Grekiskt lantbr..
av Cina78
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader
Ungersk gulasch..
över 2 månader
Grova frallor
över 2 månader
Ljust lantbröd
av lisled
över 2 månader
Grekisk sallad
över 2 månader