Lantpaté

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 st

Ingredienser

600 g fläsk- eller blandfärs
2 schalottenlökar
200 g champinjoner
1-2 msk smör eller margarin
2 msk ströbröd
2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk timjan
1/2 tsk dragon
1 krm vitpeppar
2 tsk vitlökssalt eller vanligt salt
1 msk potatismjöl
3 ägg
ev 2 msk portvin eller konjak

Gör så här

Lägg ströbrödet i grädden att svälla i ca 10 minuter. Finhacka lök och svamp. Fräs lök och svamp i matfett tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Blanda alla ingredienserna väl och arbeta färsen smidig.Bred ut färsen i en välsmord form, ca 1 1/2 l. Lägg gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Täck formen med folie. Grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Låt patén svalna något innan den stjälps upp och får kallna. Servera med små gurkor, gelé och sallad.
Visningar:
4135
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.