Lapskojs

Det här är så gott...

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

12 st potatis(ar) , färre om de är stora
1 burk(ar) salta biten , kött och spad
1 st lagerblad
4 st vitpepparkorn
3 st kryddpepparkorn
1 msk smör

Gör så här

Skala potatisen och skär i tärningar.
Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk.
Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du tycker att det blir för lite vätska efter att potatisen har kokat upp en stund.
Ta bort kryddorna.
Lägg i en smörklick.
Mosa potatisen och köttet.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Serveras med rödbetor och salt- eller ättiksgurka.

Ordet kommer från engelskans lobs-cou(r)se med betydelsen måltid för hårdingar och var den rätt som många sjömän föredrog.
Visningar:
5432
Sparat:
103

LIKNANDE RECEPT

Lapskojs recept
Lapskojs Gammal..
av Eken58
över 2 månader
Lapskojs
över 2 månader
Lapskojs..
av Lolan
över 2 månader
Lapskojs
över 2 månader
Lapskojs med ro
av MrsC
över 2 månader
Syltakojs snabb..
över 2 månader