Lasagne

Går jättebra att frysa och ta upp och tina de dagar man inte har tid att laga mat. Den blir lika god nygjord som fryst!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Lasagne

Ingredienser

Köttfärssås:
1-2 gula lökar
1 msk margarin eller smör
300 g nötfärs
1 burk (ca 400g) krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 tsk basilika eller timjan
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
Peppar

Ostsås:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk margarin eller smör
3 dl (ca 100g) riven ost
Salt

Gör så här

Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Fräs lök och köttfärs under omrörning. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning, kryddor och ev. pressad vitlök. Koka under lock på svag värme ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Ostsåsen:
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Rör ner 2dl av osten och smaka av med salt.
Bred ut hälften av ostsåsen på ett ugnssäkert fat (ca 20x30cm). Varva plattor i tre lager med köttfärssåsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst.

Så långt kan lasagnen göras klar i förväg, täckas med folie och förvaras svalt till nästa dag. Eller också kan den gratineras direkt.
Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen, varm lasagne i 225ºC 15-20 minuter, kall lasagne i 200ºC ca 30 minuter.
Visningar:
5890
Sparat:
131

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader