Lasagne

Favoriträtt som alla i familjen kommer att gilla.

Betyg (1 röst)
Antal personer
9 st
Lasagne

Ingredienser

Köttfärssåsen:
1 msk margarin
1 tsk salt
2 tsk grillkrydda
2 tsk vitlökspeppar
1 stor eller 2 små gula lökar
1 kg blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
4 msk ketchup
5 dl vatten

Vitsåsen:
1 msk margarin
1/2 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
ca 12 dl mjölk
5 msk vetemjöl (rågade)

18 lasagneplattor
Margarin till formen
ca 30 skivor ost ( 26 %)
Chilipulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200º-225º.

Köttfärssåsen:
1. Skala och hacka löken fint.
2. Bryn margarin, lök och kryddor på ganska hög värme.
3. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
4. Lös upp buljongtärningen i lite köttsaft och rör om.
5. Blanda i tomatpuré, ketchup och vatten.
6. Låt efterkoka på låg värme i 5-10min.

Vitsåsen:
1. Smält samman margarin och kryddor i en kastrull.
2. Häll i hälften av mjölken.
3. Skaka mjölet med 2dl mjölk i en shaker och tillsätt det i kastrullen.
4. Låt koka upp under ständig omrörning, så att mjölet inte fastnar i bottnen.
5. Späd succesivt med resten av mjölken till lagom konsistens.

Lasagnen:
1. Smörj en form, ca 25x35cm, med margarin.
2. Varva vitsås och lasagneplattor. Avsluta med köttfärssåsen. Lägg lasagneplattorna i olika mönster i varja lager, det förhindrar att lasagnen sjunker ihop.
3. Lägg på osten och krydda med chilipulver.
4. Grädda lasagnen mitt i ugnen i 200º-225º i 1timme.
5. Täck med aluminiumfolie efter halva tiden, 30minuter. Grädda i ytterligare 30minuter.
6. Låt lasagnen "stanna" i ca 15minuter efter att du tagit ut den ur ugnen.

Smaklig måltid!
Visningar:
2346
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader