Lasagne De Luxe

Lättlagad lasagne för det festliga tillfället.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 gram fläskfilé
1 msk smör alt. olja/smör att bryna köttet i
2 st Scharlottenlökar
200 gram Trattkantareller
5 dl Kelda Ostsås
2,5 dl vitt vin
2 msk kantarellfond
2 st vitlöksklyftor, pressade
salt
peppar
9 st lasagneplattor
2,5 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka scharlottenlöken och ansa svampen.
3. Stek lök & svamp en kort stund i lite smör. Häll över det vita vinet, ostsåsen, fond och pressad vitlök. Låt småputtra några minuter.
4. Skiva filén i ca 1/2 cm stra skivor och stek i smör i en stekpanna tills de får lite färg.
5. Salta och peppra.
6. Varva lasagneplattor, sås och kött. Börja med sås och avsluta med riven ost överst.
7. Tillaga ca 35 minuter i mitten av ugnen.
8. Servera på en bädd av ruccolasallad.

Serveringsförslag
ruccola, körsbärstomater
Visningar:
2503
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader