Lasagne med kyckling och keso

Med keso blir den här rätten både god och lättgjord eftersom man bara behöver göra en sås. Välj gärna lårfilén på kycklingen eftersom den är lite saftigare än bröstbiten.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Lasagne med kyckling och keso

Ingredienser

300-400 g kyckling, tex lårfilé
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
olja
1 förpackning krossade tomater
salt och peppar
1 stor burk keso
1/2 paket lasagneplattor
100 g ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
2. Riv morötterna grovt och vitlöken fint på ett rivjärn. Riv även osten och ställ åt sidan.
3. Häll lite olivolja i en gryta och fräs morötterna och vitlöken i ett par minuter.
4. Tillsätt de krossade tomaterna, salta och peppra.
5. Låt såsen puttra på låg värme medan du gör resten.
6. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i lite olja.
7. Blanda ner kycklingbitarna i tomatsåsen.
8. Lägg lite tomatsås och lite keso i en ugnsfast form och varva sedan med lasagneplattor, sås och keso. Avsluta med den rivna osten.
9. Låt stå i ugnen i 20 minuter.
10. Servera med grönsaker i stavar eller en sallad.
Visningar:
7423
Sparat:
181

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader