Lasagne med smaker från Medelhavet

Passar lika bra till vardags som fest

Betyg (1 röst)
Antal personer
4pers.

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk +1 msk smör
400 g köttfärs
1 burk krossade tomater ( 400g )
2 msk tomatpure,
1 köttbuljongtärning
1 msk dijonsenap
3 msk hackad basilika
2 krm vitpeppar
1 dl grovhackade oliver
300 g färsk spenat
1/2 tsk salt
12 lasagneplattor

Ostsås:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
1 tsk salt

Garnering:
200 g fetaost

Gör så här

Både nyttig och god

1. Sätt ugnen på 225 gr.. Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök i 1 msk smör c:a 3 min. Tillsätt färsen och låt steka med tills den börjar få färg. Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpure, buljongtärningar och senap. Låt puttra utan lock c:a 10 min.
2. Krydda med basilika och peppar och blanda i oliverna.
Fräs spenaten i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med salt.
#. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken. Tillsätt restenav mjölken. Låt såsen koka upp. Koka under omrörning i c:a 5 min. Häll lite av såsen i ugnssäker form. Varva lasagneplattor,färsröra, spenat och sås. Översta lagret skall vara vara plattor och sås. Smula över fetasåsen.
4. Lillagas i mitten av ugnen c:a 25 min. Servera med sallad.
Visningar:
2145
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader