Lasagne med tre ostsorter

Denna saftiga lasagne innehåller bl.a. tre olika sorters ost. Den kommer garanterat att även tilltala den mest kräsne finsmakare.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

250 g förkokta lasagneplattor , eller färska
Salt
Peppar
125 g mozzarellaost
Olja till formen

Ostpesto:
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika , hackad
50 g skållad och skalad mandel
1 dl riven parmesanost
1 msk färskpressad citronsaft
2 tsk olja
2 dl ricotta- eller färskost

Tomatsås:
2 gula lökar , finhackade
600 g krossade , konserverade tomater

Bechamelsås:
2 msk smör eller margarin
½ dl vetemjöl
6 dl mjölk

Gör så här

Ostpesto: Lägg vitlök, basilika, mandel, ½ dl parmesan, citronsaft och olja i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn kräm. Blanda krämen med ricottaosten. Smaka av med mer citronsaft, salt och peppar.

Tomatsås: Fräs den hackade löken på ett teflonstekjärn i ca 2 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i 5 minuter. Krydda med salt och peppar och låt svalna.

Bechamelsås: Smält matfettet och vispa ner mjölet. Bryn redningen i ca 1 minut. Vispa ner mjölken lite i taget och vispa såsen tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Sjud upp och ställ åt sidan för att svalna.

Sätt ugnen på 225 grader. Tärna mozzarellaosten fint. Smörj en form med lite olja. Häll lite bechamelsås i botten på formen. Lägg på lasagneplattor och varva sedan bechamelsås, tomatsås, ostpesto och mozzarellaost. Avsluta med mozzarellaost och strö sedan över resten av parmesanosten. Ställ in i ugnen och baka i ca 45 minuter.
Visningar:
3827
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader