Lasses Kokos-Banankaka

Passar även bra som tårt- botten till en lättgjord tårta med chokladfyllning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

2 ägg
1 1/2 dl socker
150 g margarin
2 bananer
1 dl kokos
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Till tårtfyllning:
2 msk kakao
2 msk socker
1/2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
(40%),chokladströssel

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet, mosabanarnena, ( använd potatispress ). Vispa ägg och socker pösigt, vispa ner margarinet. Rör ner demosade bananerna och kokosen. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen 40 till 50 minuter beroende på ugn. Täck med aluminiumfolio om den blir för brun, känn med sticka att den är klar.Blanda kakao och socker, häll i mjölken och rör ihop det. Vispa grädden nästan klar. Rör ner chokladröran i vispgrädden och vispa den klar. Dela den avsvalnade kakan i två bottnar. Bred chokladgrädde på underbottnen och lägg på överbottnen och bred chokladgrädde över och runt om, avsluta med att strö över strössel.Smaklig tårttime.
Visningar:
2998
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
Banankaka
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka med t..
över 2 månader
Rabarber- och b
av cecland
över 2 månader
Banankaka
av jenny.s
över 2 månader