Lax- och löjromstårta

En favorit som snabbt blir standard när det ska dukas buffé.

12 bitar

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-12
Lax- och löjromstårta

Ingredienser

100 g kavring
50 g smör
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
1/2 dl hackad gräslök
500 g Arla Köket Kesella kvarg
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm stött svart- och rosépeppar
100 g löjrom eller stenbitsrom

Gör så här

Mixa brödet.

Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ i kyl.

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.

Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar.

Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim.

Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering.
Visningar:
10322
Sparat:
202

LIKNANDE RECEPT

Löjromstårta
över 2 månader
Löjromstårta
av Juicey
över 2 månader
Löjromstårta
av brittl
över 2 månader