Lax- och räkpaté

Lax- och räkpaté

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 skivor

Ingredienser

600 g skinn- och benfri laxfilé
150 g skalade räkor
3 ägg
2 msk potatismjöl
4 dl vispgrädde
1 burk kungslaxrom ā 80 g
salt
peppar

Garnering:
150 g skalade räkor (ca 400g med skal)
1 burk kungslaxrom ā 80 g

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Dela laxen i bitar och blanda i matberedare med räkorna. Kör till en färs och tillsätt äggen ett i taget. Strö över potatismjöl och kör ett varv till. Häll i grädden och mixa till en slät färs. Vänd ner kungslaxrommen och smaka av med salt och peppar. Smörj och ev bröa en avlång brödform, rymd 1½ liter. Fördela färsen, släta till och täck med folie. Grädda i nedre delen av ugnen i 1½ timme. Låt svalna. Stjälp upp och skär i skivor. Lägg dem lite omlott på ett fat med salladsbädd. Garnera med räkor och kungslaxrom.
Visningar:
1669
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Räkpaté recept
Julig lax- och ..
av Fin
över 2 månader
Räkpaté
av kallis
över 2 månader
Lax och räkpaté
över 2 månader