Lax- och räksoppa med avocadomousse

God fisk och skaldjurs soppa!

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Lax- och räksoppa med avocadomousse

Ingredienser

1 späd purjolök
1 / 2 – 1 litet fänkålsstånd
1 potatis
1 msk olivolja
1 förpackning saffran ( 1 / 2 g )
1 liter vatten
2-3 msk hummerfond eller 2 tärningar fiskbuljong
(salt)
nymald svartpeppar
1 msk finhackad dill
300 – 400 g laxfilé
250 g räkor med skal eller ca 100 g skalade

Avocado mousse:
1 avocado
1 msk majonäs
1 msk cremefraiche
salt och peppar

Gör så här

1. Ansa, skölj och strimla purjo och fänkål. Skala och grovhacka potatisen. Fräs alltsammans i oljan några minuter tills grönsakerna mjuknar.

2. Tillsätt saffran. Häll på vatten. Smaksätt med hummerfond eller smula ner buljongtärningarna. Smaka av med lite salt om det behövs. (Ofta ger fond eller buljongtärning tillräckligt med sälta.) Peppra efter tycke och smak.

3. Koka soppan under lock, 15-30 minuter.

4. Dela och kärna ur avocadon. Gröpa ur den med en sked. Lägg alla ingredienserna till avocado moussen i en mixer, kör på hög hastighet till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

5. Skär skinn- och benfri laxfilé i bitar. Skala räkorna.

6. Lägg ner laxbitarna i soppan och sjud 4-5 minuter tills fisken är genomkokt. Blanda ner dillen.

7. Lägg till sist ner räkorna när ca 1 minut återstår. Räkorna bör inte koka för då blir de sega.

8. Bjud soppan i varma skålar eller tallrikar, med en klick avocadomousse och ett gott bröd.
Visningar:
5564
Sparat:
90

LIKNANDE RECEPT

Räksoppa recept
Krämig lax- och..
över 2 månader
Soppa som förrä
av birgit4
över 2 månader
Påskpaj med ska..
över 2 månader
Lyxig räksoppa
över 2 månader
Tonfisklåda
av githg
över 2 månader
Nalle Puhs goda
över 2 månader