Lax från Provence

Serveras med pasta eller ris.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Lax från Provence

Ingredienser

4 laxfiléer ā 150 g
Salt
Peppar
Saft av 1/2 citron
2 paprikor
1 squash, ca 300 g
1 purjolök
2 msk olivolja
2 krm salt

Gratängsås:
1-2 vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater
2 dl crčme fraiche
1 dl torrt vitt vin
1 tsk fransk senap
1 fiskbuljongtärning
50 g pinjenötter

Gör så här

Ugn: 200 grader.
Skölj och torka av fisken. Lägg den på en skärbräda och ringla över pressad citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Kärna ur paprikorna och tärna dem. Tärna squashen. Ansa och strimla purjolöken.
Lägg alla grönsakerna i en eldfast form och ringla över olivolja. Krydda med salt. Rör om. Stek grönsakerna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Gör under tiden gratängsåsen. Halvera tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs tomater och vitlök i lite matfett några minuter. Tillsätt crème fraiche, vin, senap och smulad buljongtärning. Låt såsen puttra samman 6-8 minuter.

Lägg laxfilén ovanpå grönsakerna och häll över såsen. Strö till sist över pinjenötter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Visningar:
4583
Sparat:
146

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader