Lax i krämig sås

festrätt

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Lax i krämig sås

Ingredienser

600 g laxfilé
1 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
1 dl creme fraiche
2 1/2 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 knippa dill
3 msk röd stenbitsrom
kajennpeppar

Garnering:
röd stenbitsrom
dill

Gör så här

1. Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar.
2. Vispa samman vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull eller traktörpanna. Låt det koka upp och koka ihop något.
3. Lägg ner laxfiléerna och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter.
4. Hacka dillen under tiden. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med kajennpeppar. (Var försiktig med kajennpepparn, den är mycket het och smaken kommer efter en liten stund.)
5. Lägg en klick stenbitsrom på varje laxfilé och garnera med lite dill. Bjud gärna pressad potatis och broccoli till.
Visningar:
7768
Sparat:
126

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader