Lax med citrusdip

Att dippa laxbitarna i en citrussås är ett trevligt pyssel när man äter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st
Lax med citrusdip

Ingredienser

200 g skinn- och benfri laxfilé
2 krm salt
1 tsk krossade fänkålsfrön
1/2 msk rapsolja

Citrusdip:
1 1/2 msk pressad citronsaft
1 tsk pressad limesaft
1 tsk rivet skal av lime
1 dl japansk soja

Tillbehör:
200 g wokade grönsaker
bulgur eller couscous, 1 dl okokt

Gör så här

Citrusdip:

Blanda samman citron- och limesaft med sojan. Häll upp i portionskoppar.

Skär laxen i kuber. Salta, peppra och strö över fänkålsfrön.
Stek dem ca 1/2 minut per sida tills de fått fin ljusbrun färg.

Servera laxen med citrusdip och wokade grönsaker blandade med kokt bulgur.

Ca 425 kcal,
varav ca 23 g fett,
30 g kolhydrater,
24 g protein
Visningar:
1191
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Kimonas fräscha
över 2 månader
Frukt och bärsp
av tina62
över 2 månader