Lax med parma och salvia

Parmaskinka och lax är en fantastisk kombination och lätt att laga.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Lax med parma och salvia

Ingredienser

600 g laxfilé , eller 4 portionsfilébitar
10 - 12 färska salviablad
1 1/2 dl riven färsk parmesanost
salt
peppar
8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka .

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär laxen i fyra bitar (om hel bit) och gör ett snitt i varje bit. Fyll varje filé med några salviablad och riven parmesan, salt & peppar.

Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter.

Servera gärna bara med en god sallad eller även med ris.
Visningar:
8186
Sparat:
297

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader