Lax med parmesanpuré och persiljecreme fraiche

variant på lax med kokt potatis och majonnäs

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 gr laxfilé

1 kg mjölig potatis
2 dl riven parmesan
muskot
svartpeppar
1-2 dl grädde
1 msk smör

6 dl gourmet cremé fraiche
1 kruka persilja

Gör så här

Skala och grovtärna potatisen. Koka tills den "smular" isär.
Mosa, krydda ochh rör ned grädden och parmesanosten. Det ska bli en slät pure så spä med grädde till du får den konsistens Du vill ha

Medans potatisen kokar krydda laxen med lite salt och peppar. Stek på medelvärme 4-6 min per sida beroende på tjockleken på laxen.

Finhacka persiljan och rör ned den i creme fraichen tillsammans med lite salt efter smak

Klart att äta!
Visningar:
1704
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.