Lax med senapstäcke och krämig sås

Detta är den perfekta bjudmaten! OBS! Laxen kan stå färdig med täcke och allt i kylen...

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé á 150 g
2 msk fransk senap
1 dl finriven parmesanost
2 dl fiskbuljong
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk vetemjöl
ev en skvätt vitt vin (rekommenderas)
salt
peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop senap och ost och bred det över laxbitarna. Stek dem i ugn, i max 10-15 min. Laxen ska vara knappt genomstekt, då är den som godast.
Vispa ihop buljong, grädde och mjöl. Smaksätt gärna med en skvätt vitt vin. Koka upp såsen och låt den koka i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Gott att servera till: sockerärtor och pressad potatis.
Visningar:
1948
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Torskfilé med s
över 2 månader
Lax med senapst
av tuden
över 2 månader
Gäddfilé under
av ullutt
över 2 månader
Kyckling med se
över 2 månader
Ris & laxkotlet
av celice
över 2 månader