Lax med sherrysås

Lax mums

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 port

Ingredienser

600 g laxfilé
6-8 msk mild gorgonzola
1 msk olja
½ msk salt
1 dl halvsöt eller halvtorr sherry
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl finhackad dill
1 mrk smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.Putsa laxfile'n fri från ben.Dela file'n i fyra delar.Lägg varje del med skinnsidan ner mot en skärbräda och gör ett snitt med en vass kniv längs fiskfile'n (dock ej för djupt),så att det bildas en ficka.Lägg bitarna i en smord ugnsfast form.Fördela osten i fickan på varje laxbit.Pensla med olja och salta.Sätt in laxen i mitten av ugnen 8-10min.Längre tid om laxen är tjock.Förbered såsen.Koka sherryn med buljongen tills hälften återstår.Tillsätt creme fraiche och koka ytterligare ett par min.Lägg i dillen. Servera med pressad potatis.
Visningar:
4522
Sparat:
71

LIKNANDE RECEPT

Sherrysås recept
Helstekt oxfilé..
av jas65
över 2 månader
Sherrysås- enke..
över 2 månader
Lax Lorensberg
av intill
över 2 månader
Amoz ankbröstfi
av amoz
över 2 månader
Vitlöks- och sv
över 2 månader
Sherrysås
över 2 månader