Lax med soya och ingefära

Ytterligare en av mina favoriter hämtade från menyn på våran favorit Kinakrog i Eskilstuna.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Lax med soya och ingefära

Ingredienser

½ laxsida alt . 4 laxkotletter
2 msk farinsocker
½ dl vatten

Marinad:
1 dl Kinesisk soya
1 bit riven ingefära (stor som en tumme ungefär)
1 Kinesisk vitlök
1 liten purjolök eller salladslök
salt
peppar

Gör så här

Börja med marinaden. Strimla eller riv ingefäran, purjolök och vitlök. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och låt laxen marineras i ca 2 tim i kylskåpet. Vänd ett par gånger under tiden.

Tag upp laxen ur marinaden och torka av den med hushållspapper. Spar marinaden.

Stek laxkotletterna ca 3 min per sida (om du väljer en hel laxsida så låt den stå i ugnen i ca 15-20 min 225 grader).

Blanda marinad, farinsocker och vatten i en kastrull och koka ihop till en sås.

Lägg laxen på ett serveringsfat och häll över såsen.
Visningar:
9466
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Himmelska gryta
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader