Lax med varm myntatzatziki

Lax hör julen till, men jag tycker man kan äta den året runt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Lax med varm myntatzatziki

Ingredienser

500 g laxfilé

Tzatziki:
1 gurka
2 klyfta(or) vitlök
1 schalottenlök
olivolja
2 dl matyoghurt
salt
peppar
4 kvist(ar) mynta

Gör så här

Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i centimetertjocka skivor. Fräs hackad vitlök och schalottenlök i olja i en panna eller kastrull. Tillsätt gurkan och därefter yoghurten. Salta och peppra. Blanda ner plockad mynta.

Skär laxen i fyra bitar. Stek dem på båda sidor i en stekpanna och salta. Servera Tzatzikin i en djup tallrik med laxen på toppen. Garnera med några myntablad.
Visningar:
752
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.