Lax och räkpaté

Ett måste till midsommar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Dekoration:
1 burk röd kaviar
1 burk svart kaviar
150 g skalade räkor
1 knippa dillkvist
1 st citroner

Färs:
400 g lax
200 g torskfilé
3 st ägg
4 dl grädde
150 g skalade räkor
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk potatismjöl

Gör så här

1. sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär fisken i mindre bitar och finfördela i matberedare.
3. Tillsätt salt, peppar. potatismjöl och ägg. Späd med rumsvarm grädde under beredningen, tills smeten är slät och porös.
4. Blanda ner räkorna och häll smeten i en smord och bröad form (1½ liter) och släta till ytan.
5. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ timme.
6. Låt stå 5 - 10 minuter innan färsen stjälps upp.
7. Blanda ingridienserna till romsåsen och låt stå svalt.
8. Garnera patén med rom, räkor, dill och citron och servera den kall med romsås.
Visningar:
1717
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Räkpaté recept
Julig lax- och ..
av Fin
över 2 månader
Räkpaté
av kallis
över 2 månader
Lax- och räkpat
av SofiaN
över 2 månader