Lax teriyaki

Enkelhet blir läckerhet! Med hjälp av frusna grönsaker tar denna rätt mindre än 30 minuter att tillaga.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 laxfiléer
2½ dl vitt ris
300 g djupfrysta wokgrönsaker

Sås:
1 dl hönsbuljong
2 medelstora vårlökar
½ tsk chilipeppar
½ dl risvinvinäger eller äppelcidervinäger
2 msk kinesisk soja
1 msk malen ingefära
1 tsk strösocker
2 msk vegetabilisk olja

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen och håll det varmt. Tina grönsakerna. Förbered buljongen, finhacka vårlök och chilipeppar. Blanda vårlök, buljong, vinäger, soja, ingefära, socker och chili väl.

Värm 1 msk olja i en stor stek- eller wokpanna på medelvärme. Lägg i laxen och ½ dl av såsen. Stek under omrörning tills fisken är färdig, ca 5-8 minuter. Lägg upp laxen på ett fat och täck med folie så att den hålls varm.

Värm upp ytterligare 1 msk olja. Lägg i de tinade grönsakerna och resten av såsen. Rör om tills grönsakerna är färdiga, ca 10 minuter. Lägg upp riset på ett serveringsfat, lägg lax och grönsaker ovanpå och servera genast.
Visningar:
3079
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader