Laxbakelse med lyxig hummersås

Laga läckert, lätt och festligt i muffinsplåt. Servera vackert med rom och lime till hummersåsen med sting. En riktig gourmeträtt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

800 g laxfilé
Dill
40 g smör
½ tsk salt
2 msk mjöl
3 ägg

1½ dl grädde
1½ dl mjölk
2 krm kajennpeppar
½ msk tomatpuré

Garnering:
200 g räkor
1 lime
50 g fiskrom
Dill

Hummersås:
3 dl vatten
2 msk hummerfond
2 dl lätt cremé fraiche
2 msk mjöl
½ tsk salt
1krm kajennpeppar

Gör så här

Mixa fiskköttet med dillen i en matberedare. Tillsätt smör och salt. Vispa mjöl, ägg, grädde, mjölk, kajenn och tomatpuré. Rör ner äggblandningen i fiskfärsen. Blanda väl.

Fördela färsen i ett smort och bröat muffinsbleck. Ställ in på nedersta falsen i 200 grader ca 20 min till 70 innertemperatur. Kolla med en köttermometer.

Låt fiskbakelserna kallna och ta ut dem ur formarna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Vispa ihop låt skjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Garnera laxbakelserna med räkor, lime, rom och dill.

Servera laxbakelserna med ris, hummersås och sallad.

Går att frysa värm dem 150 grader i 15 minuter
Visningar:
3556
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Laxbakelse recept
Räk- och laxbak..
av ros
över 2 månader
Ugnsbakad lax i..
över 2 månader
Trendig laxbake
av ros
över 2 månader
Laxbakelse med
av lennali
över 2 månader
Laxbakelse med
av styvan
över 2 månader
Laxbakelse
av Kiched
över 2 månader