Laxfärsbiffar

En riktigt lyxig rätt med lax på annorlunda vis. Laxrätter brukar inte smaksättas så kraftigt, men här får laxfärsen en spännande kryddning med bl.a. HP-sauce och kapris.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

500 g benfri lax, gärna i småbitar
Rivet skal och saft av en halv citron
2 msk HP-sauce
1 msk ljus fransk senap
3/4 dl olja, t.ex. solrosfröolja
1 msk kapris
3 msk finhackad lök
2 msk finklippt gräslök
2 äggulor
½ tsk salt
Vitpeppar
1 msk smör eller margarin
6 salladsblad
6 citronklyftor

Gör så här

Hacka det skinn- och benfria laxköttet ganska fint med en stor kniv. Lägg laxköttet i en skål.

Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, HP-sauce, senap och olja. Rör alltihop till en smidig massa.

Hacka kaprisen grovt och blanda den i laxfärsen. Tillsätt lök, gräslök, äggulor, salt och peppar.

Bryn matfettet i en stor stekpanna. Klicka ner hälften av färsen till 6 biffar. Forma dem med stekspaden och stek dem lätt ca 2 minuter på varje sida. Stek resten av färsen på samma sätt.

Garnera ett stort fat med salladsblad och citronklyftor och lägg upp laxfärsbiffarna. Servera dem varma.

Som entrérätt räcker receptet till 6 personer, som huvudrätt räcker det till 4.
Visningar:
4070
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Laxfärsbiffar recept
Laxfärsbiffar m..
över 2 månader
Laxwallenbergar
av UllaC
över 2 månader
Laxfärsbiffar
över 2 månader
Laxfärsbiffar
över 2 månader